Palen Koning Willem II

Deze paal met de cijfers 4/5 is een paal die de bezittingen van Koning Willem II aangaf en staat aan de Scheveningse weg. Het is de eerste paal van een serie die ons tot bij het gemeentehuis van Katwijk brengt. Er zullen wel palen geweest zijn met de nummers 1, 2 en 3, maar die zijn verloren gegaan.

Aan de Koninginnegracht tegenover Nr. 143 staat de volgende paal uit deze: 5/6. De verwijzing naar Koning Willem II uit de titel komt van T. Brouwer, uit zijn boekje Grenspalen in Nederland. Verder bronnen onderzoek is noodzakelijk.
6/7 Een heel stuk verderop, in het Dunea waterwingebied staat dan weer de volgende paal.
Er is nog een paal in het duingebied van Meyendel, die curieuzer wijze, exact dezelfde nummering heeft, weer 6/7. Wel is de paal van een andere makelij dan de vorige, voor wat betreft de kop van de paal: rond afgewerkt, in plaats van vlak (voor een koptegel).
Dit is de 8 in de volgende paal. Aan de andere kant de 7, in een cartouche. Ook weer een paal met een afgeronde kop. 
De paal lijkt erg kort in vergelijking met de andere palen uit deze serie. Maar hoogstwaarschijnlijk is hij even lang en zien we allen het topje. De overige meters zitten onder het zand verborgen.
Dan 8/9. Die staat in Katwijk, naast het pompstation van Dunea.
En de laatste paal, gemerkt met 9 en 10 staat bij het gemeentehuis van Katwijk. De 10 is van een afwijkende vorm, vergeleken met alle andere cijfers. Lijkt door een professionele steenhouwer te zijn gedaan.